Przepis na Kotleciki z kapusty włoskiej

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2012
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Przepis została dodana w dniu: 06.12.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2294 odwiedzających!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kotleciki z kapusty włoskiej?

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Kapustę opłukać i pokroić na części, zalać rosołem i dusić do miękkości pod przykryciem. Kiedy jest już miękka, odcedzamy i pozostawić do ostygnięcia. Zimną przepuszczamy przez maszynkę razem z bułką. Dodajemy posiekana cebulkę podsmażoną na maśle, jajka, kaszę mannę, sól, pieprz. Formować nieduże kotlety, panierować w bułce tartej, następnie smażyć z obu stron na oleju.

Podobne przepisy

Ziemniaki gotowane z masłem i zieleniną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: Madlen

Kategoria: Warzywa

Kapuśniak ze smażonymi ziemniakami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Warzywa

Kalafior

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Warzywa

Brokuł i kalafior z wody

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: robbo

Kategoria: Warzywa

Zapiekany szpinak z mozarellą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: helas

Kategoria: Warzywa

Sok pomidorowo – warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Desery