W rondelku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, drobno pokrojone suszone pomidory. Dusić ok. 5 min, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać szpinak (wcześniej świeży szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, osączyć i wystudzić, a mrożony tylko odsączyć z wody). W momencie gdy szpinak będzie podgrzany, dodać masło i oliwki. Całość doprawić solą, pieprzem i bazylią wg uznania. Tak podsmażony i przyprawiony szpinak wylać do naczynia żaroodpornego, położyć na wierzch pokrojoną w plasterki mozarellę i wstawić na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Gdy ser lekko stopnieje, można podawać!
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa