CIASTO-Margarynę ucieramy z cukrem do białości dodajemy po jednym żółtku i łyżce oleju. Dalej ucierając, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto
dzielimy na cztery równe części, do pierwszej dodajemy kakao, do drugiej kisiel, do trzeciej suchy mak a do czwartej wiórki kokosowe.
Każde ciasto kładziemy łyżką na wysmarowaną blaszką na przemian. Pieczemy w 160 st. przez 30-40 minut. Gdy ciasto ostygnie przekroić na dwa placki.
Galaretkę rozpuścić (każdą osobno) i pozostawić do stężenia się .Pokroić w kostkę.
KREM
W 2 szklankach mleko rozrobić mąkę z budyniem. Resztę mleka zagotować z cukrem, gdy będzie się gotować wlać pozostałe mleko z mąką i budyniem – ugotować. Ostudzony budyń (musi być zimny) utrzeć z margaryną. Trochę kremu odłożyć na posmarowanie wierzchu ciasta. Resztę kremu wymieszać z galaretką i przełożyć ciasto. Wierzch posmarować kremem, udekorować.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta