Przepis na Tort kremowy

Dodano przez:
Ile porcji:
15
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas pieczenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1571
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

biszkopt

krem

  • mleko 1,5 szklanki
  • krem czekoladowy 1 opakowanie
  • krem waniliowy 1 opakowanie
  • nektarynki 2 sztuki
  • jabłko 1 sztuka
  • perełki cukrowe 15 sztuk
  • herbata 1 szklanka
  • cukier 2 łyżki

Akcesoria

  • blacha.miska,piekarnik

Jak zrobić Tort kremowy?

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Przekroić na pół. Nasączyć herbatą z cukrem. Krem czekoladowy i krem waniliowy rozrobić na mleku wedle przepisu na opakowaniu. Przełożyć biszkopt jasnym kremem. Wierzch posmarować ciemnym kremem. Nektarynki i jabłko pokroić na plasterki i ozdobić wierzch tortu. Boki przyozdobić perełkami. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Podobne przepisy

Rolada jabłkowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Sernik cytrynowy na zimno

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Bułki serowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Domowy sernik z makiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Moja napoleonka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z biszkoptem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta