Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Przekroić na pół. Nasączyć herbatą z cukrem. Krem czekoladowy i krem waniliowy rozrobić na mleku wedle przepisu na opakowaniu. Przełożyć biszkopt jasnym kremem. Wierzch posmarować ciemnym kremem. Nektarynki i jabłko pokroić na plasterki i ozdobić wierzch tortu. Boki przyozdobić perełkami. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta