Przepis została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2507 odwiedzających!
Smacznego!
Mąkę należy posiekać z masłem, dodać do niej żółtka, pół szklanki cukru pudru i śmietanę. Zagnieść ciasto. Włożyć je na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkować, wyłożyć na formę i piec około 20 minut w temp. 200 stopni. Mleko należy zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka utrzeć z łyżką cukru i mąką ziemniaczaną, dolewać gorące mleko ciągle mieszając, podgrzewać do momentu zgęstnienia masy. Ze sparzonych cytryn zetrzeć skórkę, wycisnąć z nich sok i dodać do masy. Wymieszać. Białka jaj ubić z pozostałym cukrem pudrem, masę z cytryn wyłożyć na ciasto, na wierzchu wyłożyć pianę i zapiec przez 15 minut w temp. 180 stopni.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta