Przepis została dodana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2022 odwiedzających!
Smacznego!
Ziemniaki oskrobać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Cebulki wrzucić na 2 minuty do słonej i zakwaszonej 2 łyżkami octu wrzącej wody. Wyjąć, osączyć. Kiełbasę pokroić w 2cm plasterki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kwadraty o boku 2, 5 cm. Przygotować szaszłyki, nadziewając na szpadki – na przemian – ziemniaki, cebulki, kiełbasę i paprykę. Posmarować je oliwą wymieszaną z pozostałym octem i piec na grillu lub smażyć na suchej teflonowej patelni. W czasie pieczenia (smażenie) kilkakrotnie przewracać i skrapiać przygotowaną oliwą. Przed podaniem posypać kiełkami.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa