Przepis na Surówka obiadowa z kukurydzą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1259
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Surówka obiadowa z kukurydzą?

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Następnie oprószamy solą, lekko wygniatamy i odstawiamy na ok. 45 min. Po tym czasie odsączamy wodę i przekładamy do miseczki. Dodajemy obrane i starte na tarce jarzynowej marchew, pietruszkę i jabłko /najlepiej bardzo soczyste/. Kukurydzę dokładnie odsączamy i razem z posiekaną natką dodajemy do kapusty. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i dodajemy do surówki. Doprawiamy do smaku i mieszamy.

Podobne przepisy

Surówka kolorowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-27

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Surówki

Surówka z pomidorków

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-13

Dodany przez: Psotka

Kategoria: Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: Pola

Kategoria: Surówki

Dynia z sokiem malinowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka z ogórków kwaszonych

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Surówki