Przepis na Surówka obiadowa z kukurydzą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1278
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Surówki

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Surówka obiadowa z kukurydzą?

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i drobno szatkujemy. Następnie oprószamy solą, lekko wygniatamy i odstawiamy na ok. 45 min. Po tym czasie odsączamy wodę i przekładamy do miseczki. Dodajemy obrane i starte na tarce jarzynowej marchew, pietruszkę i jabłko /najlepiej bardzo soczyste/. Kukurydzę dokładnie odsączamy i razem z posiekaną natką dodajemy do kapusty. Olej mieszamy z sokiem z cytryny i dodajemy do surówki. Doprawiamy do smaku i mieszamy.

Podobne przepisy

Surówka z orzechami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki

Surówka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Surówki

Surówka obiadowa na szybko

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Surówki

Surówka z selerów naciowych i nie tylko

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki

Surówka wiosenna z młodej kapusty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: enia

Kategoria: Surówki

Surówka prosta z marchewki i jabłek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Surówki