Kapustę pokroić na ćwiartki i obgotować (10minut) w lekko osolonej wodzie. Po wyjęciu z wody dobrze wycisnąć i jak najdrobniej pokroić. Posiekaną cebulę poddusić na tłuszczu, dodać kapustę i posiekane gotowane jajka, chwilę podsmażyć. Farsz doprawić solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce. Ugotowane ziemniaki obrać i przepuścić przez praskę lub zemleć w maszynce. Dodać jajko, kasze mannę, mąkę i sól. Zagnieść ciasto, rozwałkować je na stolnicy, rozsmarować na nim farsz, po czym strudel zwinąć, przełożyć na blaszkę natłuszczoną olejem (oliwą) i posmarować rozbitym drugim jajem. Piec, aż się zrumieni. Podawać gorący.
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Sosy
Kategoria: Warzywa