Mięso kroimy w mała kostkę. Przygotowujemy marynatę: do miseczki wlewamy olej, dodajemy paprykę, połowę szczypiorku, majeranek i posiekany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy mięso. Odstawiamy na 30 min.
Marchew obieramy i kroimy w słupki, cebulę kroimy w kosteczkę, grzybki suszone moczymy w gorącej wodzie. Grzybki marynowane odcedzamy, zalewamy w rondelku szklanką wody i gotujemy ok. 7 min, odcedzamy.
Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy ok. 10 min. Do dużego garnka wlewamy 3 szklanki wody, wrzucamy kostkę bulionową, marchew, cebulę, suszone i marynowane grzyby, posiekaną pietruszkę, szczypiorek i estragon, liść laurowy i gotujemy ok. 15 min.
Następnie do garnka dodajemy mięso i gotujemy do miękkości. Na koniec rozrabiamy mąkę z wodą i dodajemy do sosu. Ogórki kroimy w słupki i dodajemy do sosu. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. Sos podajemy z ryżem.
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy
Kategoria: Sosy