Receptura została dodana w dniu: 13.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2123 osób!
Smacznego!
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z 3. Łyżkami gorącej wody, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiać na masę z żółtek i ostrożnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec przez około 25 minut w temp. 180 stopni. Śmietanę ubić na krem. Krem w proszku rozprowadzić mlekiem i ubić wg wskazówek na opakowaniu. Do kremu dodać mielony twaróg i wymieszać na gładką masę. Na koniec dodać bitą śmietanę. Biszkopt podzielić na trzy części. Każdy z nich przełożyć masą śmietanową. Wierzch także posmarować kremem i posypać okruszkami z ciasta biszkoptowego.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta