Przepis na Śledzie z rusztu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
856
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Receptura została opublikowana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2091 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Śledzie z rusztu?

Śledzie oczyszczamy, filetujemy i wypłukujemy. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i smarujemy oliwą. Układamy na ruszcie w gorącym piekarniku lub na grillu i pieczemy ok. 20 min. Podajemy z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

Podobne przepisy

Szczupak pieczony z kalafiorem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 83 min.

Data dodania: 2011-07-23

Dodany przez: Monika199186

Kategoria: Ryby

Nigiri sushi

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie jogurtowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2013-03-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Smażona ryba

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-08

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i pomidorem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Pstrąg pieczony

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Ryby