Przepis na Śledzie z rusztu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
900
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Śledzie z rusztu?

Śledzie oczyszczamy, filetujemy i wypłukujemy. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i smarujemy oliwą. Układamy na ruszcie w gorącym piekarniku lub na grillu i pieczemy ok. 20 min. Podajemy z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.

Podobne przepisy

Marynowany pstrąg

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Rybka gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Penne z dorszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Wędzona makrela z niespodzianką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-08

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby