Pyszne czerwone śledzie
Matiasy odsączamy z zalewy – oliwy, kroimy w paseczki lub kostkę. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, warzywa przesmażyć przez 2 minuty na oleju, dodać sos, drobno pokrojoną chili, seler naciowy, pieprz do smaku. Smażyć razem przez kolejne 3 minuty. Sos powinien być gęsty. Odstawić do ostygnięcia. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę i razem ze śledziami wymieszać z sosem. Dodać natkę pietruszki. Wymieszać. Odstawić na 1 ha żeby śledzie przeszły smakiem. Na suchej patelni lub w tosterze zrobić z chleba tostowego tosty, pokroić na 4 części – grzanki na talerz dać porcje liści rukoli na to porcje śledzia w sosie i oblożyć grzankami. Udekorować plasterkami cytryny lub gałązkami koperku
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby
Kategoria: Ryby