Przepis na Śledzie po żydowku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1212
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 03.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2212 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Śledzie po żydowku?

Filety śledziowe myjemy, następnie moczymy w wodzie przez 3-4 godziny. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomarańczę obieramy, usuwamy białe błonki, miąższ kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki kroimy w niewielką kostkę. Jabłka również obieramy, usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w kosteczkę. Śledzie po wymoczeniu osuszamy. Następnie majonez łączymy z cebulą, pomarańczą, jabłkami oraz z ogórkami. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Filety zwijamy w rożki, spinamy wykałaczkami. Farsz przekładamy do śledziowych rożków. Układamy je dekoracyjnie na półmisku.

Podobne przepisy

Dorsz pikantny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Grillowany pstrąg

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Pulpecja

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Szczupak w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Mintaj w zalewie

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby