Śledzie zielone – są to śledzie z połowów wiosennych
Receptura została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2995 osób!
Na zdrowie!
Śledzie wypłukać i oczyścić, obrać ze skórki i ości. Mąkę zmieszać z przyprawą do ryb i porcje śledzia obtoczyć w tej panierce, następnie posolić opanierowane śledzie. Drobno pokrajaną cebulę smażymy na 5 łyżkach oliwy, do podsmażonej dodajemy śledzie rumienimy je z obu stron. Pomidory myjemy, osączamy i kroimy w kostkę. Przygotowane pomidory dodajemy do smażonych śledzi, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Do duszących się w pomidorach śledzi dodajemy ziele angielskie, kawałek liścia laurowego, pieprz i kurkumę. Dusimy całośc jeszcze około 10 – 12 min. Smakują podane do ryżu na sypko. .albo jako danie kolacyjne z pieczywem. A
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza