Skrzydełka myjemy i osuszamy. Czosnek miażdżymy w prasce, łączymy z dwoma łyżkami oleju i przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą smarujemy skrzydełka, przykrywamy je folia i odstawiamy na 3 godz w chłodne miejsce. Surowy ryż wsypujemy na blaszkę. Na ryżu układamy pokrojone w plastry cebule a na wierzch skrzydełka. Przygotowujemy sos: masło roztapiamy na małym ogniu, mieszamy z posiekanym czosnkiem, vegetą, pieprzem, mieloną papryką, cukrem i keczupem oraz wodą. Wszystko dokładnie mieszamy i powstałym sosem zalewamy skrzydełka. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni c piekarnika i zapiekamy 80 min.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne