Sposób wykonania:
1. Na ciasto schłodzone masło posiekaj z mąką. Dodaj cukier i śmietanę, zagnieć szybko kruche ciasto, schłodź (ok. 30 min w lodówce).
2. Odłóż odrobinkę ciasta na wierzch. Ciasto cienko rozwałkuj, wyłóż nim dno formy. Piecz, aż się przyrumieni w temp. 200 st. C (ok. 10 min).
3. Na masę masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodając kolejno żółtka, a potem porcjami ser. Białka ubij na pianę, dodaj do masy razem z mąką, delikatnie wymieszaj.
4. Masę wyłóż na podpieczony spód, posyp kakao.
5. Na pierzynkę białka ubij na pianę z cukrem pudrem i kisielem truskawkowym. Wyłóż na ser. Zetrzyj pozostałym ciastem.
6. Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180–190 st. C i piecz mniej więcej godzinę.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta