Biszkopt: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto wylać do małej wysmarowanej tłuszczem kwadratowej blachy. Piec ok. 25 minut w temp. 170 stopni. Ostudzić. Masa serowa: twarożek utrzeć z cukrem, masłem, żółtkiem i śmietaną. Dodać żelatynę, rozpuszczoną w kilku łyżkach wody. Wymieszać dokładnie masę. Na wcześniej wystudzony biszkopt rozsmarować masę serową. Na samym wierchu wylać tężejące 2 czerwone galaretki (rozpuszczone wcześniej w szklance gorącej wody). Ciasto włożyć do lodówki, aż stężeje. Podawać z bitą śmietaną lub owocami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta