Przepis na Seler naciowy w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
53 min.
Czas przygotowania:
35 m
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
3 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1902
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek,nóż,łyzka,patelnia,talerz

Jak zrobić Seler naciowy w panierce?

Seler dokładnie umyć. Pokroić w słupki. Wodę zagotować z niewielką ilością soli. Wrzucić do gotującej się wody pokrojony w słupki seler i gotować ok 15-20 min. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie dodać sól i pieprz oraz cukier do smaku. Obtoczyć seler w bułce tartej (można dodatkowo podsmażyć na oleju). Dodatkowo można skropić cytryną lub poukładać kawałeczki w około.

Podobne przepisy

Papryka faszerowana

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: jelonek

Kategoria: Warzywa

Ziemniaczane bezy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Marchewka z cynamonem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Warzywa

Smażona fasolka z bułką tartą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Warzywa

Papryka w zalewie octowej

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Cebula duszona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-05

Dodany przez: ola

Kategoria: Warzywa