Kotlety schabowe z kością smakują inaczej , czyli lepiej niż kotlety be kości
Mięso z kością dokładnie myjemy, osuszamy kuchenną ściereczką. Dzielimy mięso 6 porcji, posypujemy obustronnie solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Kotlety razem z kością rozbijamy tasaczkiem kuchennym. Na jeden talerz wsypujemy mąkę i mieszamy ją z odrobiną soli i przyprawy do wieprzowiny. Na drugi talerz wybijamy jajka, dodajemy odrobinę pieprzu i soli i rozmącamy je widelcem. Trzeci talerz przeznaczmy na bułkę tartą. Opanierowane w mące kotlety zanurzamy obustronnie w rozmąconych jajkach i przekładamy na talerzyk z bułką tartą i dociskając kotlet do bułki panierujemy na obie strony. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub olej, ew. Smalec i smażymy schabowe z obu stron na złoty kolor. Rozbite schabowe wkładamy po kolei do talerza z mąką ,
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne