Ciekawa i smaczna wersja schabu
Plastry schabu cieniutko rozbijamy. Solimy i posypujemy pieprzem. Na każdy kawałek układamy po plastrze szynki i sera, smarujemy ser cienką warstwą masła. Na brzegu kładziemy kawałek ogórka ( ja dzielę średniej wielkości ogórka na cztery części). Zwijamy jak roladkę. Przekłuwamy wykałaczkami. Panierujemy i obsmażamy na niewielkim ogniu na złoto z każdej strony. Przekładamy do garnka. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Wsypujemy łyżkę mąki i podgrzewamy aż mąka zbrązowieje. Wlewamy powoli wywar i ciągle mieszamy aż sos będzie gładki i nie za gęsty. Tak przygotowany wlewamy do mięsa i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne