Suszone owoce wkładamy do miseczki i zalewamy sokiem wiśniowym, odstawiamy na 20 min by owoce napęczniały. Ostrym nożem wycinamy kieszeń na całej długości schabu. Mięso nacieramy majerankiem, solą i pieprzem. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na 2 godz. Do lodówki. Po tym czasie folię usuwamy, kieszeń w mięsie napełniamy suszonymi owocami. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z każdej strony na złoto. Przekładamy do brytfanny, obkładamy pozostałymi owocami i żurawiną, podlewamy zalewą pozostałą po moczeniu owoców. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni c na ok. 1, 5 godz. Co jakiś czas polewamy powstałym sosem. Podajemy z kluskami śląskimi.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne