Pyszny klops.
Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko, pieprz, zioła) dobrze wymieszać, włożyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.
Po tym czasie wyjąć i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął). Podawać można jako wędlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na ciepło do drugiego. Zaleta – bez jajek, bułki – nie skwaśnieje tak szybko. Ja piekłam odrobinę krócej bo jakieś 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne