Przepis na Keks mięsny

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1532
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pyszny klops.

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone 1 kg
  • mleko zagęszczone niesłodzone 300 ml
  • sól
  • pieprz
  • zioła
  • czosnek

Jak zrobić Keks mięsny?

Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko, pieprz, zioła) dobrze wymieszać, włożyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.

Po tym czasie wyjąć i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął). Podawać można jako wędlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na ciepło do drugiego. Zaleta – bez jajek, bułki – nie skwaśnieje tak szybko. Ja piekłam odrobinę krócej bo jakieś 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano

Podobne przepisy

Rolada z boczku w winie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-15

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Parówki zapiekane w naleśnikach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Mięsne

Kebab na frytkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Gołąbki inaczej

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Pasztet świąteczny

Ile porcji: 8

Data dodania: 2023-04-01

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne

Kotlety schabowe z serem i pieczarkami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne