Przepis na Keks mięsny

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1565
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pyszny klops.

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone 1 kg
  • mleko zagęszczone niesłodzone 300 ml
  • sól
  • pieprz
  • zioła
  • czosnek

Jak zrobić Keks mięsny?

Mięso mielone (lepsze lekko tłustawe np. mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko, pieprz, zioła) dobrze wymieszać, włożyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.

Po tym czasie wyjąć i od razu zlać płyn, który się wydzieli (aby pieczeń klops nie wchłonął). Podawać można jako wędlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na ciepło do drugiego. Zaleta – bez jajek, bułki – nie skwaśnieje tak szybko. Ja piekłam odrobinę krócej bo jakieś 1h i 10minut i był ok. Dałam czosnek, tymianek, oregano

Podobne przepisy

Duszony kotlet schabowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Ziołowe zraziki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pieczeń z pieczarkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Flaczki z kurczaka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Gulasz węgierski

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Pyszna wątróbka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne