Przepis na Sandacz

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1405
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Rybę powinno podawać się z ziemniaczkami i surówką, najlepiej z czerwonej kapusty.

Receptura została dodana w dniu: 07.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2595 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Sandacz?

Włoszczyznę po oczyszczeniu podgotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Do gotowania włożyć głowę ryby, aby powstał wywar. Rybę sprawić i pokroić w dzwonka. Następnie skropić sokiem z cytryny, posolić i włożyć ją do wywaru. Po ugotowaniu dzwonka ryby należy ułożyć ją na ciepłym półmisku i przybrać ugotowaną włoszczyzną, posiekanym jajkiem na twardo, cebula i zieleniną.

Podobne przepisy

Śledzie z maggi i czosnkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Łosoś w Pomidorach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Makrela z ziołami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ryby

Stek z tuńczyka z cukiniowa gremolatą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Pieczona ryba

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ryby