Przepis na Sałatka z grzybów i warzyw na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5147
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby, Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • miseczka
  • nóż
  • garnek
  • tarka
  • słoiki

Jak zrobić Sałatka z grzybów i warzyw na zimę?

Grzyby oczyścić, namoczyć w wodzie na 30- 60 minut, ugotować do miękkości przez około 40 minut. Następnie odcedzić i odstawić do wystygnięcia. Cebule poszatkować, marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na jarzynówce. W głębokim garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, po 5-10 minutach dodać starte warzywa, dusić około 15 minut, dodać przyprawy i koncentrat, następnie grzyby i mocno podgrzać. Gorące grzyby wraz z warzywami przekładać do słoików, zakręcać i odstawiać pokrywką do dołu. Nie pasteryzować.

Podobne przepisy

Racuchy z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Pieczarki duszone z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Grzyby

Papryka w zalewie octowej

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Sok na zimę

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-16

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Domowy dżem jagodowy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-27

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory