Przepis na Ryby w jarzynach

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1111
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Ryby w jarzynach?

Ryby oczyścić, sprawić, opłukać, odfiletować i podzielić na porcję, posolić. Z warzyw i przypraw ugotować wywar, odcedzić. Do wywaru włożyć porcję ryby tak, aby były przykryte i gotować na małym ogniu ok. 20 min.

Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem, zagotować, doprawić solą i sokiem z cytryny, zaciągnąć żółtkiem i posypać natką. Ugotowane ryby ułożyć na półmisku, obłożyć jarzynami i polać sosem.

Podobne przepisy

Dorsz pikantny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Ryba na piątkowy obiad

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Ryby

Pstrąg z serem wędzonym i szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Ryba z pieczarkami i żółtym serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Ryby

Ryba w zalewie octowej

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Szaszłyki z tuńczykiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: katarzyna_fly

Kategoria: Przekąski