Przepis na Roladki z papryką

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1415
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Smacznie i kolorowo

Przepis została opublikowana w dniu: 02.01.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2127 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone 30 dag
  • kajzerka 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • mleko 1 szklanka
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • papryka duża 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • żółty ser 10 dag
  • jajka 1 sztuka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Jak zrobić Roladki z papryką?

Do mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę, jajko namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę. Doprawić do smaku przyprawą solą i pieprzem. Wymieszać. Natkę pietruszki posiekać. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tartce. Z mięsa robić placuszki. Posypać natką pietruszki, serem i papryką (można je wymieszać). Zlepiać podłużne roladki i panierować w tartej bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu kilkakrotnie obracając. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gorące roladki można podawać do obiadu a zimne pokroić w plasterki (1-1, 5cm) i podawać jako przekąskę.

Podobne przepisy

Karczek pieczony

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Ciasto z farszem boczkowo-pieczarkowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Polędwiczki w sosie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-24

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Parówkowe koziołki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Cukinia z wołowiną po turecku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Kebab na frytkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne