Smacznie i kolorowo
Do mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę, jajko namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę. Doprawić do smaku przyprawą solą i pieprzem. Wymieszać. Natkę pietruszki posiekać. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tartce. Z mięsa robić placuszki. Posypać natką pietruszki, serem i papryką (można je wymieszać). Zlepiać podłużne roladki i panierować w tartej bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu kilkakrotnie obracając. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gorące roladki można podawać do obiadu a zimne pokroić w plasterki (1-1, 5cm) i podawać jako przekąskę.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne