Karkówkę wymyj i osusz a następnie pokrój w plastry. Każdy plaster oprósz pieprzem, czosnkiem granulowanym, wegetą i ziołami. Na patelni rozgrzej połowę masła i podsmaż na nim wszystkie kawałki mięsa z obu stron. Podsmażone mięso przełóż do naczynia żaroodpornego (ja ustawiałam na stojąco). Na patelnię wlej około pół szklanki wrzącej wody i powstały sos wlej do mięsa. Pieczarki oczyść, obierz i przekrój-jeśli są małe-na pół, jeśli większe-na 3-4 części. Podsmaż na rozgrzanym maśle i wyłóż na mięso. Oprósz solą i wstaw do nagrzanego piekarnika do 200*c na około 1-1, 5 godziny. Mąkę i śmietanę rozmieszaj z niewielką ilością wody. Wyjmij karkówkę i wlej do sosu rozmieszaną śmietanę i wymieszaj. Sos sam się zagęści (na wierzch wytrąci się tłuszcz który możesz zebrać łyżką). W razie potrzeby dopraw do smaku solą.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne