Schab opłukać, osuszyć i pokroić w plastry ( około 6- 8). Każdy z plastrów oprószyć pieprzem i solą, zbić tłuczkiem, odstawić na 20 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Ser żółty zetrzeć na jarzynówce. Na schabie ( z jednej strony) smarować musztardę, posypać starym serem, kłaść jajko. Mięso zawijać w roladkę i spinać wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę. Roladki obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoto. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 30 minut.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne