Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Pod koniec dodajemy wodę i dalej ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Gotowe przekładamy do masy z żółtek oraz dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąki przesiane. Wszytko delikatnie mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. W temp. 180’c. Gotowy biszkopt zwijamy w wilgotną ściereczkę i odkładamy, aż ostygnie. Jagody myjemy i osuszamy. Śmietanę, krem do tortów oraz cukier miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Biszkopta rozwijamy, smarujemy kremem a następnie posypujemy jagodami i zwijamy roladkę. Pozostałym kremem smarujemy górę i do dekoracji posypujemy czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 60 min. Smacznego !!
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta