Przepis na Rolada z kremem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1743
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Rolada z kremem?

Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Pod koniec dodajemy wodę i dalej ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Gotowe przekładamy do masy z żółtek oraz dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąki przesiane. Wszytko delikatnie mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. W temp. 180’c. Gotowy biszkopt zwijamy w wilgotną ściereczkę i odkładamy, aż ostygnie. Jagody myjemy i osuszamy. Śmietanę, krem do tortów oraz cukier miksujemy ze sobą na jednolitą masę. Biszkopta rozwijamy, smarujemy kremem a następnie posypujemy jagodami i zwijamy roladkę. Pozostałym kremem smarujemy górę i do dekoracji posypujemy czekoladą. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 60 min. Smacznego !!

Podobne przepisy

Ciasteczka orzechowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Bananowiec mamy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Cudo brzoskwiniowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka z płatków owsianych i żurawiny

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta

Kocie oczka

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Ciasto Maryśienka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta