Jabłka obrać pokroić w kostkę, uprażyć w małej ilości wody z 1 łyżką cukru. Kiedy woda odparuje a jabłka będą miękkie, dodać szczyptę cynamonu.
Żelatynę rozpuścić 6 łyżkach wody. Połowę dodać do serka, druga połowę do jabłek, wymieszać.
Białka ubić na sztywno z cukrem, cukrem waniliowym, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto rozsmarować na papierze do pieczenia ułożonym na blasze, nadając mu kształt prostokąta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok. 10 -15 min. po upieczeniu papier oderwać od ciasta. Ciasto posmarować nutellą a następnie a cieście ułożyć tężejącą masę serową a następnie jabłka. Roladę zwinąć, włożyć do lodówki do zastygnięcia
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta