Receptura została opublikowana w dniu: 25.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2095 odwiedzających!
Smacznego!
Drożdże w ilości podanej w przepisie należy rozkruszyć do lekko ciepłej śmietany, następnie dodać szczyptę soli, cukier kryształ, całe jajko i całe żółtko. Wszystkie składniki wymieszać, następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę pszenną posiekać z miękkim masłem, następnie dodać rozczyn drożdżowy i wyrobić miękkie ciasto. Ciasto należy rozwałkować, po czym wykrawać z niego kółka, na każdym z nich kłaść po pół łyżeczki dżemu. Kółka składać i zlepiać ich brzegi formując ciastka. Ciastka piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta