Cukinie pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne i też pokroić w kostkę. Posiekać czosnek i cebulę. Masełko rozgrzać na patelni, dodać cukinię i kolorowe papryki. Na koniec dorzucić czosnek. Smażyć przez 30 sekund. Przełożyć na talerz i odstawić na bok. Cebulkę drobno posiekać i zeszklić w rondlu na 1 łyżce oliwy, dodać ryż, chwilę smażyć z cebulką mieszając, podlać winem i gdy wyparuje po troszku dolewać wywar z warzyw. Ryż powinien być ugotowany ale nie zbyt miękki. Połączyć z cukinią i paryką, doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić jeszcze ok 3 minutki wszystkie składniki razem.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż