Podajemy posypane z cukrem pudrem, z jogurtami owocowymi, dżemami. Ja najbardziej lubię z jogurtem naturalnym i dżemem wiśniowym.
Polecam.
Mleko lekko podgrzać.
Do miski rozkruszyć drożdże, wsypać łyżkę cukru i wlać 3 łyżki ciepłego mleka. Rozetrzeć i odstawić, aby drożdże zapracowały.
Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać sól, pozostały cukier i cukier waniliowy, wlać resztę ciepłego mleka, wbić jajko i dodać rozczyn.
Wymieszać na gładkie ciasto i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce.
Na patelni rozgrzać olej i kłaść małe porcje ciasta. Smażyć na średnim ogniu z obu stron.
Kategoria: Desery
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery