Przepis na Racuchy z gruszką i czekoladą

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
892
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Racuchy z gruszką i czekoladą?

Mąkę przesiewamy do miski, wlewamy kefir, wsypujemy cukier waniliowy, wbijamy jajko. Dodajemy łyżkę posypki czekoladowej. Mieszamy. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm. Na patelni rozgrzewamy olej. Każdy plaster gruszki obtaczamy w cieście, smażymy na oleju z każdej strony na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu i posypujemy resztą czekoladowej posypki.

Podobne przepisy

Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 125 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Jarskie

Wegetariański obiad

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-02-15

Dodany przez: buba00

Kategoria: Jarskie

Duszona czerwona kapusta

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki z jajkiem w sosie koperkowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Pierś z indyka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Zalewa do galarety

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie