Przepis na Racuchy jabłkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1259
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Przepis została dodana w dniu: 14.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2964 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Racuchy jabłkowe?

Mleko, serek, miód, sól, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia zmiksować. Z białek ubić pianę. Jabłka obrać, pokroić na plasterki cienkie. Jabłka i białka dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz nałożyć łyżką małe porcje masy, smażyć z obu stron. Można posypać cukrem pudrem

Podobne przepisy

Grzanki ziołowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Pieczywa

Jajka z mielonką na ciepło

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2011-11-07

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Śledź w oleju z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Smażone buraczki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przekąski

Tosty z serem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przekąski

Placuszki z jabłkiem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski