Przepis na Pożywna zupa z czerwonej fasoli

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1713
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • durszlak
  • nóż
  • sitko
  • łyżka
  • patelnia

Jak zrobić Pożywna zupa z czerwonej fasoli?

W garnku zagotować około 1 litr wody, ugotować w nim ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pół puszki fasoli. Po ugotowaniu całość zmiksować blenderem. Dodać koncentrat pomidorowy i wrzątek, tak, aby zupa nie była zbyt gęsta zważywszy na to, że podawana będzie z makaronem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej cebulkę. Cebulkę dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie i dodać do zupy. Do zupy dodać pozostałą fasolę. Zupkę doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykami. Na koniec dodać posiekaną drobno zieleninę. Zupę podawać z makaronem. Makaron należy ugotować oddzielnie.

Podobne przepisy

Warzywna zupka z grzybami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Pomidorowa czysta na włoszczyźnie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Żurek Śląski

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy

Zupka a’ la kapuśniaczek ze świeżej kapusty

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z dyni na filecie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa na bulionie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Zupy