Makaron zalewamy osolonym wrzątkiem. Pieczarki oczyszczamy i również zalewamy wrzątkiem z dodatkiem soku z cytryny. Odstawiamy na 30 min. A następnie makaron i grzyby kroimy na kawałki. Papryki oczyszczamy i kroimy w cienkie paseczki. Filet z kurczaka opłukujemy i kroimy w paseczki. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Szpinak oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy. Na rozgrzanym oleju szklimy cebule i czosnek, dodajemy papryki i chwilkę razem podsmażamy. Następnie dodajemy liście szpinaku, przesmażamy i zdejmujemy z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażamy piersi kurczaka doprawiając solą i pieprzem. Do makaronu dodajemy smażone warzywa, mięso, grzyby, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne