Mleko podgrzać dodać drożdże, cukier wymieszać aż się rozpuści-odstawić na ok. 10 minut. Mąkę (ja użyłam mąki na włoską pizzę) przesiać, wymieszać z solą dodać oliwę, mleko i zagnieść na gładkie ciasto. Odstawić pod przykryciem na 1 godzinę.
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w średnia kostkę, przełożyć na sito aby ściekł nadmiar soku. Ser mozzarella porwać na małe kawałki, żółty ser zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki i okrągły placek. Ułożyć placek na papierze do pieczenia położonym na blaszce i posmarować sosem (koncentrat wymieszany z ketchupem). Posypać odrobina bazylii, oregano rozłożyć kawałki mozzarelli, pomidora i posypać startym serem oraz przyprawa do pizzy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i piec ok. 10 minut.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Jarskie