Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże z cukrem-odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski dodać sól, oliwę i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę przekryte ściereczką. Szynkę w plasterkach pokroić na szerokie paski, ananasa osączyć z nadmiaru soku i pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce. Wędlinę pokroić w cienkie słupki, ogórka i jajko w plasterki. Ciasto rozwałkować na bardzo cienki okrągły placek, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmarować ketchup z koncentratem, posypać oregano i 1/3 sera. Na połowie rozłożyć każdy z farszów, posypać resztą startego sera i przyprawą do pizzy. Piec w piekarniku nagrzanym 230 stopni przez ok. 10 minut.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski