Składniki ciasta łączymy i wyrabiamy jednolite ciasto.Z ciasta formujemy kulki o średnicy ok. 2 cm. Każdą kulkę rozwałkowujemy, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 15 cm, przekrawamy na pół. Przygotowujemy farsz: cebulę i czosnek siekamy i rumienimy na maśle. Dodajemy mięso, groszek i przyprawy. Mieszamy, smażymy ok. 5-7 min. Doprawiamy solą, podlewamy kilkoma łyżkami wody, przykrywamy i dusimy ok. 5 min.Studzimy. Na każdy placek nakładamy nadzienie.Brzegi zwilżamy wodą, ciasto składamy na pół i zlepiamy formując pierożki. Smażymy w rondlu na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Osączamy na papierowym ręczniku.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne