Przepis na Pierogi z fetą

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
918
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Pierogi z fetą?

Twaróg mielimy, dodajemy jajka i rozdrobnioną fetę oraz posiekany drobno koperek. Wszystko mieszamy i dodajemy porcjami mąkę – tyle ile się wgniecie ale żeby ciasto nie było za twarde. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wygniatamy na jednolitą masę i kroimy niewielkie ukośne kluski – jak pierogi leniwe. Gotujemy ok. 5 min od wypłynięcia, w osolonym wrzątku. Na patelni roztapiamy masło i rumienimy bułkę tartą, doprawiamy przyprawą do grilla. Kluseczki polewamy zasmażką.

Podobne przepisy

Ziemniaczki młode parowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Babka ziemniaczana ze skwareczkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Placuszki z cukini

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Kopytka z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-15

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Zasmażany farsz

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-09

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie

Płatki ryżowe na mleku

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie