Przepis na Pieczarki w cieście piwnym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1111
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została opublikowana w dniu: 13.05.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2775 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • pieczarki jednakowej wielkości 50 dag
  • jasne piwo 0,6 szklanki
  • mąka 0,6 szklanki
  • jajko 1 szt
  • zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki
  • ziarna białej gorczycy 0,5 łyżeczki
  • sól do smaku
  • olej do głebokiego smażenia

Jak zrobić Pieczarki w cieście piwnym?

Pieczarki oczyszczamy. W niewielkim, szerokim naczyniu mieszamy piwo z mąką, jajkiem, ziołami prowansalskimi i gorczycą. Przyprawiamy do smaku solą. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję by dobrze oblepiło grzyby. Pieczarki nadziewamy na widelec i maczamy w cieście a następnie smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.

Podobne przepisy

Jajecznica z estragonem i szczypiorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z zielonym ogórkiem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Pierogi z paprykowymi ziemniakami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Biały barszcz z jajkiem i kiełbasą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Kopytka z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kopytka z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie