Przepis na Pieczarki w cieście piwnym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1113
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

  • pieczarki jednakowej wielkości 50 dag
  • jasne piwo 0,6 szklanki
  • mąka 0,6 szklanki
  • jajko 1 szt
  • zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki
  • ziarna białej gorczycy 0,5 łyżeczki
  • sól do smaku
  • olej do głebokiego smażenia

Jak zrobić Pieczarki w cieście piwnym?

Pieczarki oczyszczamy. W niewielkim, szerokim naczyniu mieszamy piwo z mąką, jajkiem, ziołami prowansalskimi i gorczycą. Przyprawiamy do smaku solą. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję by dobrze oblepiło grzyby. Pieczarki nadziewamy na widelec i maczamy w cieście a następnie smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.

Podobne przepisy

Langoszki wg Remigiusza Rączki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Płatki kukurydziane w czekoladzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z czosnkiem i pomidorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-19

Dodany przez: Pola

Kategoria: Jarskie

Kotlety sojowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Kopytka rajskie

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Jajeczka na masełku roślinnym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie