Przepis na Pasztet z królika mojej teściowej

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2621
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • mięso z królika 2 kg
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 3-4 szczypty
  • marchewka 3 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • wątróbka drobiowa 40 dag
  • jajko 1 sztuka
  • kasza manna 0,5 szklanki
  • olej 1 łyżka
  • bulion 1 szklanka

Akcesoria

  • garnek
  • blaszka
  • nóż
  • łyżka
  • maszynka do mielenia

Jak zrobić Pasztet z królika mojej teściowej?

Mięso z królika ugotować wraz z jarzynami (marchewka i pietruszka). Podczas gotowania posolić. Gdy mięso będzie gotowe należy przestudzić je, zemleć wraz z warzywami. Cebulę podsmażyć z wątróbką na oleju. Po usmażeniu również zemleć. Kaszę manną zalać gorącym bulionem, odstawić do napęcznienia i dodać do masy mięsnej. Całość wymieszać, dodać jajko, doprawić do smaku i raz jeszcze zemleć. W razie potrzeby doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masę przełożyć do blaszki. Pasztet piec przez około 60- 80 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Podobne przepisy

Wołowina pieczona

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Antrykot marymowany

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne

Pierś pod ananasem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-25

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Łopatka w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Mięsne

Kotlet schabowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Trójkąty z nadzieniem mięsnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne