Przepis na Parmezanowe gnocchi

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
732
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Parmezanowe gnocchi?

Ziemniaki obieramy, gotujemy, studzimy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy obydwie mąki, parmezan, żółtko i sól. Wyrabiamy gładkie jednolite ciasto. Dzielimy je na cztery części i formujemy wałki o średnicy 3 cm. Kroimy na kopytka nożem maczanym w mące. Wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia. Podajemy polane stopionym masłem.

Podobne przepisy

Naleśniki meksykańskie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: orlan

Kategoria: Jarskie

Kopytka z jajkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-09

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Bułki na parze

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Moja postna kapusta

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki przysmażane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-07

Dodany przez: Pola

Kategoria: Jarskie

Chlebek czosnkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie