Papryki wkładamy do gorącego piekarnika i opiekamy ok. 20 min do czasu, aż skórka lekko zbrązowieje i zacznie odstawać. Przekładamy do garnka, przykrywamy i odstawiamy na 10 min. W tym czasie żółty ser ścieramy na tarce, mieszamy widelcem z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i rozkruszonym serem feta. Doprawiamy do smaku kolorowym pieprzem. Tymianek drobno siekamy i dodajemy do masy serowej. Mieszamy. Papryki obieramy ze skórki, rozcinamy wzdłuż, usuwamy pestki, napełniamy farszem serowym. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem. Zapiekamy przez ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni c.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie