Przepis na Papryka marynowana z miodem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4027
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została dodana w dniu: 24.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2658 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Papryka marynowana z miodem?

Papryki należy umyć, wyjąć z nich gniazda nasienne, papryki pokroić w kawałki, wkładać do słoików. Do słoika wrzucić także pieprz ziarnisty, liść laurowy i ziele angielskie. Miód wymieszać z oliwą i do każdego słoika dodawać po dwie łyżki. Papryki zalać wodą zagotowaną z cukrem, octem, solą i cukrem. Słoiki zakręcić i pasteryzować w garnku z wodą prze około 15 minut.

Podobne przepisy

Sok z jagód

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Sos paprykowy na zimę, do obiadu.

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Ogórkowy przecier

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Dżem z renklodów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Przecier pomidorowy – domowy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Pieczarki marynowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory