Ciasto: z podanych na ciasto składników należy zagnieść jednolite ciasto. Podzielić je na dwie części. Ciasto piec na dwóch blachach w temp. 180 stopni na złoty kolor. Biszkopt: żółtka oddzielić od białek, utrzeć je z cukrem, dodawać proszek do pieczenia i po łyżce mąki ziemniaczanej i pszennej i po łyżce ubitych białek. Ciasto piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Masa: orzechy należy posiekać lub zmiksować, ugotować w rondelku z miodem, cukrem, po wystudzeniu zmiksować z masłem. Na blat ciasta wylać 1/3 masy, przykryć biszkoptem, wyłoży 1/3 masy, przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę masy i posypać orzechami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta