Przepis została opublikowana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2468 osób!
Smacznego!
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać żółtka, cały czas ubijając. Mąkę pszenną przesiać, dodać do masy, następnie dodać mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Margarynę zagotować w rondlu, gorący wlewać powoli do ciasta, cały czas dokładnie mieszając. Gładkie ciasto starannie wymieszać z rodzynkami i startą skórką z cytryny. Przełożyć do natłuszczonej tłuszczem i wysypanej bułka tartą podłużnej formy. Piec ok. 50 min. W temp. 180 stopni.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta