Przepis na Niby bigos

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1082
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • tarka
  • patelnia
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Niby bigos?

Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Pieczarki obrać, połowę zetrzeć na tarce a drugą połowę pokroić, cebule pokroić w kostkę. Na łyżce oleju usmażyć parówki, przełożyć do garnka a na patelnię włożyć pokrojone pieczarki i też usmażyć. Parówki, pieczarki i cebulę włożyć do garnuszka, dodać liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę do bigosu, podlać wodą, tak by przykryła składniki i dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie potrawę doprawić solą, pieprzem, koncentratem i śmietaną – zagotować. Podawać do pieczywa. Smacznego!

Podobne przepisy

Kolorowe galarciki bezmięsne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Pesto z zielonego groszku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Jarskie

Jajecznica z ziołami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Jarskie

Cukinia smażona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Arabskie pity z warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Jarskie

Sandwicz z pieczarkami i serem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie