Przepis na Niby bigos

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1055
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • tarka
  • patelnia
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Niby bigos?

Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Pieczarki obrać, połowę zetrzeć na tarce a drugą połowę pokroić, cebule pokroić w kostkę. Na łyżce oleju usmażyć parówki, przełożyć do garnka a na patelnię włożyć pokrojone pieczarki i też usmażyć. Parówki, pieczarki i cebulę włożyć do garnuszka, dodać liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę do bigosu, podlać wodą, tak by przykryła składniki i dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie potrawę doprawić solą, pieprzem, koncentratem i śmietaną – zagotować. Podawać do pieczywa. Smacznego!

Podobne przepisy

Jajecznica z estragonem i szczypiorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-04

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pyzy tradycyjne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-24

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Knedelki z gruszkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Kluski śląskie z cukrem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Bułki z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Racuszki drożdżowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: deserek

Kategoria: Desery