Przepis na Niby bigos

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1034
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • tarka
  • patelnia
  • nóż
  • deska do krojenia

Jak zrobić Niby bigos?

Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Pieczarki obrać, połowę zetrzeć na tarce a drugą połowę pokroić, cebule pokroić w kostkę. Na łyżce oleju usmażyć parówki, przełożyć do garnka a na patelnię włożyć pokrojone pieczarki i też usmażyć. Parówki, pieczarki i cebulę włożyć do garnuszka, dodać liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę do bigosu, podlać wodą, tak by przykryła składniki i dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie potrawę doprawić solą, pieprzem, koncentratem i śmietaną – zagotować. Podawać do pieczywa. Smacznego!

Podobne przepisy

Kapusta czerwona, marchewka, ziemniak dla dziecka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: testera

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki pieczone w pazłotku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Kawa rozpuszczalna dla alergików

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Płatki kukurydziane w czekoladzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Farsz na uszka bożonarodzeniowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie