Pyszny, ale drogi bo składników dużo, i długo się go robi
Murzynek:
(spód i wierzch): białka ubić z cukrem. Dodawać kolejno po jednym żółtku. Następnie dać kakao, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką. Piec w 180 st. C przez ok. 25 minut. Po upieczeniu przeciąć go wzdłuż na pól.
Placek kokosowy:
białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Łyżką wmieszać kokos i mąkę ziemniaczaną. Piec ok. 15 minut w temp. 180 st.
Masa:
z pól litry mleka odlać pół szklanki. Z tego co zostanie zagotować w rondlu. Mleko ze szklanki przelać do miski i do tego włożyć wszystkie składniki przeznaczone na masę (prócz margaryny i galaretki). Wymieszać. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować i wystudzić. Margarynę utrzeć. Połączyć z ostudzoną masą. Na końcu wsypać galaretkę. Wymieszać.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta